Relatiegeschenken farmaceutische industrie

Vanaf 1 juli 2014 is er officieel een ‘gift ban’ in de medische sector van kracht.

Wat houdt dit nu precies in: Er mag voortaan geen bedrukking meer van het pharmabedrijf op de artikelen staan. Verder moeten de relatiegeschenken werkinstrumenten zijn, die een geringe waarde hebben.

Deze nieuwe regeling moet voorkomen dat artsen bij het voorschrijven van medicijnen beïnvloed worden door de concurrentiestrijd door middel van dure relatiegeschenken die voorzien zijn van een bedrukking. Met behulp van deze regeling is het de bedoeling om deze oneerlijke beïnvloeding van artsen en patiëntenorganisaties te volledig elimineren. Hierop zullen strenge controles worden toegepast.

Mocht u nog vragen hebben over deze nieuwe regeling of wilt u advies over de promotie van uw pharmabedrijf, neem dan gerust contact op met een van onze specialisten. Wij van Medische relatiegeschenken kunnen u zowel helpen met het uitzoeken van een passend relatiegeschenk als een toegestane invulling van de bedrukking op de geschenkjes. Op deze manier hoeft u zich niet meer bezig te houden met de promotie van uw bedrijf en zal de naamsbekendheid van uw bedrijf en uw producten blijven toenemen.

Is het dan helemaal niet meer mogelijk om reclame te maken door middel van relatiegeschenken?

Een goede oplossing is de stempelpen,  de stempelteksten moeten identiek zijn, en gericht op de patiënt. De farmaceutische bedrijven kunnen nog steeds promotie maken door de naam van hun product in de stempeltekst op te nemen.


HSG Nederland B.V.
De Run 4401, 5503 LS, Veldhoven

KvK: 17119223
BTW: NL8153.11.989.B01